SK Jan Stappenbelt, PA3EBA

Beste MARAC vrienden,

Silent key

Deze week ontvingen wij het droevige bericht dat op dinsdag 19 juni 2018 op 83 jarige leeftijd is overleden ons erelid en onze radiovriend Jan Stappenbelt, PA3EBA (Marac nr : 112). Jan overleed dinsdag 19 juni in het ziekenhuis in Alkmaar.

Jan (Lid in de orde van Oranje Nassau) heeft gedurende een groot aantal jaren verschillende functies in het bestuur gehad en hij was gedurende vele jaren onze voorzitter. Maar hij heeft helaas in 2017 wegens gezondheidsredenen deze functie moeten neerleggen. Ook leidde hij vele jaren de MARAC CW-ronde. Hoewel vrijwel altijd op die zondagmorgens dezelfde stations zich inmeldden, beleefde hij er tot de laatste keer nog heel veel plezier aan.

Wij hebben Jan gekend als een sympathieke en geduldige voorzitter die ook altijd luisterde naar tegenargumenten. Jan was reeds vanaf de start van de MARAC betrokken en lid voor het leven.

Wij wensen zijn vrouw Janny, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Moge hij rusten in vrede.

Adres voor rouwkaarten :
Fam Stappenbelt
Meester Raapplein 8
1761 DA Anna Pauwlona

De voorzitter van de MARAC,
Jan Kanon, PA7X

n.d. Peter Nieuwenburg / PD2PN,
Secretaris MARAC

 

Dear MARAC-Friends,

As the secretary of the MARAC it is my sad duty to inform you that your/our member, former chairman and radiofriend Jan Stappenbelt / PA3EBA, MARAC # 112 passed away.
Jan died tuesday the 19th of June in a hospital in Alkmaar. Jan was involved in the MARAC since the beginning of the radioclub . In 2016 Jan became honorary member of the MARAC for all the things he did for the club. Allthough his health was already deteriating earlier this came to us as unexpected. Jan was a lifetime member of the MARAC.

May he rest in peace.

On behalf of the president of the MARAC,
Jan Kanon /PA7X

Peter Nieuwenburg / PD2PN,
Secretary of MARAC

 

Liebe MARAC-Freunde und Freundinnen,

Als Sekretär der MARAC habe ich die  traurige Pflicht Ihnen mitteilen zu mússen dass unser Ehrenmitglied und Radiofreund Jan STAPPENBELT / PA3EBA MARAC # 112 verstorben ist. Jan starb am Dienstag den 19. Juni in einem Krankenhaus in Alkmaar. Obwohl seine Gesundheit schon eher schlechter wurde haben wir das nicht so schnell erwartet.

Im Namen vom Vorsitzende,
Jan Kanon/PA7X

Peter Nieuwenburg / PD2PN,
Sekretár der MARAC

______________________________________________________________

Lieber Peter,

Wir bedauern sehr das Ableben des MARAC-Ehrenmitglieds und ehemaligen Vorsitzenden OM Jan, PA3EBA. OM Jan war auch 20 Jahre lang Mitglied im MFCA mit der Nummer 054. So trauert auch der MFCA um sein letztes Mitglied aus PA.
Immer wenn Jan als CA54 bei Contesten on air war, habe ich mich ganz besonders über diesen Kontakt gefreut. Ist es doch eine große Auszeichnung, wenn ein Holländer für das Alpenland OE und unserem MFCA mitmacht. Dafür wollen wir Jan herzlich danken !
Unser Mitgefühl gilt nun den Angehörigen von OM Jan.

Lieber Peter, bitte schicke mir einen Lebenslauf und ein Foto von Jan, wir wollen für MFCA054 einen würdigen Nachruf in unsere website geben.

Liebe Grüße aus Österreich,
Werner Pfeiffer, OE6NFK
1. Vorsitzender MFCA
http://www.qsl.net/mfca/

Dit bericht is geplaatst in Bestuur, Laatste nieuws. Bookmark de permalink.