Werkweek ex HRMS Hoogeveen

Goedendag Allemaal,

Aankomende week (8 tot 12 Okt)  is er weer een werkweer aan boord van de ex HRMS Hoogeveen. Zoals u wellicht weet zijn wij als MARAC aan boord welkom om de radiohut als QTH station te mogen gebruiken. In het kader hiervan zijn Ruud (PD0RH) en Jan (PA7X) bezig om werkzaamheden uit te voeren zodat de radiohut weer in gebruik kan worden genomen. Daarnaast doen wij ook werkzaamheden die te maken hebben met de verbindingsdienst aan boord.

Aankomende week zullen er werkzaamheden worden verricht op het sein dek (als het weer het toelaat), o.a. een aantal kikkers plaatsen zodat de vlaggenlijnen weer goed kunnen worden vastgemaakt en 1 lijn opnieuw doorhalen door het katrol in de ra. Tevens zullen er een aantal klusjes in de radiohut gedaan worden, o.a. een coax doorvoer maken voor een draadantenne waar wij op kunnen zenden in de amateur banden, ook zal er naar de ontvangst draadantenne gekeken worden om deze weer te herstellen. Dan wordt er ook bekeken in hoeverre wij een Racal RA17L kunnen (laten) restaureren.
De Sagem TX20 telex zal worden voorzien van inktlint, telex rol en ponsband rol en wordt dan ook gelijk op goede werking getest.

Na de werkweek zal hiervan een uitgebreid verslag van geschreven worden met uiteraard de nodige foto’s.

73 Ruud en Jan

Dit bericht is geplaatst in Klusteam, Laatste nieuws. Bookmark de permalink.