Dag van de Amateur 2018

De stand tijden de Dag v/d/ Amateur

Afgelopen zaterdag zijn wij Jan PA3EGH, Ruud PD0RH en Jan PA7X  in alle vroegte vertrokken om de MARAC te presenteren op de Dag van de Amateur. Met een dubbel gevoel daar mr Rum Tot van de MARAC , Jan Stappenbelt ons helaas  ontvallen is. Desalniettemin leek het ons goed de traditie voort te zetten,  we hadden in ieder geval voldoende Captains Rum ingeslagen.

Jan PA7X en Jan PA3EGH

In de nieuwe locatie van de IJsselhallen hadden we stand nr 19. Jan EGH had de MARAC spullen (waaronder oude foto’s en diverse oorkondes) die meestal op de DvdA tentoongesteld werden bij zich en Ruud en ik hebben enkele seinsleutels , een Enigma-E en een presentatie van ons nieuw clublocatie aan boord van ex Hr MS Hoogeveen meegenomen.  Rond een een uur of twaalf (de tradionele Tot tijd) werd het opmerkelijk genoeg behoorlijk drukker rondom de MARAC stand.

Jan PA7X en Ruud PD0RH

Klokslag 12:00 zijn wij begonnen met het schenken en uitdelen van de Rum Tot’s die gretig aftrek vonden. Totaal meer dan 100 uitgedeeld die enkele malen ook naar meer smaakten. Het was een leuke dag en we hebben veel positieve reacties gehad op de ontwikkelingen in Den Helder en van de MARAC in het algemeen. Ook was er veel interesse in de Enigma en het Enigma Reloaded event waar de MARAC begin oktober aan heeft deelgenomen. Het was goed veel van u te ontmoeten op de stand en weer eens positief bij te praten.

De traditie van de Rum Tot

Tradition. The rum ration, or “tot“, consisted of one-eighth of an imperial pint (71 mL) of rum at 95.5 proof (54.6% ABV), given out to every sailor at midday. The time when the rum ration was distributed was called “Up Spirits”, which was between 11 am and 12 noon.

Volgend jaar hopen wij er weer bij te zijn en als het even kan met een grotere stand bemanning.

73 van PA3EGH (Jan) , PD0RH (Ruud) en PA7X (Jan)