Deelname van Ex HRMS Hoogeveen (PABA) aan het Museum Ships Event (MSE).

In het weekend van 1 en 2 Juni heeft de Hr.Ms. Hoogeveen en de MARAC deel genomen aan het International Museum Ship event. Deelnemende operators waren :

Willem van Essen PA3CNI (CW)
Joop Stessen         PA3GGP (CW/SSB)
Jan Kanon              PA7X (CW/SSB)
Ruud Hoogerhuis PD0RH (CW/SSB)

De laatste twee zijn voor dit evenement op vrijdag 31 mei speciaal terug gekomen vanaf het VRZA Radiokampweek evenement in Oisterwijk. Hierdoor kon er op zaterdag 1 juni op tijd begonnen worden met de opbouw van de twee radiostations, ééntje op de seinerspositie op de brug en ééntje in bureau schrijver tegenover de radiohut. Willem was al voor dag en dauw aan de rit gegaan vanuit Apeldoorn en was samen met Jan als eerste aan boord om een begin te maken met de opbouw. Ruud kwam wat later en heeft samen met Joop welke inmiddels ook was gearriveerd het water en gas aangesloten.

Rond 1100 uur kregen wij tevens bezoek van Rob Hilhorst PB0AOB en Arnoud van Ekris PE2USA beiden helemaal uit Maartensdijk (UT). Via Rob is er een heleboel materiaal geschonken welke betrekking hebben op telex. Na koffie gedronken te hebben heeft Ruud een uitgebreide rondleiding gegeven welke met veel interesse werd gevolgd. Ondertussen was het tevens ook tijd om een broodje te eten, wat we zoals gewoonlijk in de Longroom hebben gedaan. Rond 1500 uur zijn Rob en Arnoud weer huiswaarts gegaan, het is toch weer een aardig stukje sturen.

s ’Avonds hebben we een lekkere Chinese hap besteld en zijn daarna nog even doorgegaan met het maken van verbindingen. Zoals ook door de overige deelnemers is geschreven waren de condities uitermate slecht, derhalve hebben we het dan ook tot een uur of 12 volgehouden en zijn Ruud en Willem dan ook te kooi gegaan.

Zondag ochtend om 0600 was het overal en rond 0700 zijn er weer qso’s gedraaid. Tevens heeft Ruud rond 0900 uur alle vlaggen als op zondag gehesen en tevens het naamsein in elkaar gezet, aan de steiger zijde hing dan ook de gehele dag netjes PABA in BB buiten ra. Rond 1600 uur zijn we begonnen met het afbreken van het station op de brug zodat Willem toch op een schappelijke tijd naar huis kon, al met al was zijn tijd van vertrek toch nog 1700 uur geworden. We hebben ondanks de barre condities rond de 150 qso’s in het log kunnen schrijven, Jan heeft een groot aantal foto’s gemaakt en ook aardig wat gefilmd, dus dat komt allemaal op de site te staan als het klaar is.

Het was een zeer geslaagd weekend en zeker voor herhaling vatbaar. Ik hoop dan ook dat er een volgende keer betere condities zijn zodat we misschien ook wat mede Marac leden in het log kunnen opnemen.

Tot de volgende keer.
73 Ruud PD0RH en Jan PA7X