Enigma Reloaded 2019

Deelname aan Enigma Reloaded 2019
Periode 27 Sep – 12 Okt

Vanaf 27 September tot en met 12 Oktober heeft de Marac deelgenomen aan het enigma Reloaded 2019 evenement. De afsluitende dag van dit jaarlijks terugkerende evenement werd gehouden aan boord van de ex mijnenveger HRMS Hoogeveen.

Martin Bak (PA0MBD MA-422), Joop Stessen (PA3GGP MA-020), Will Janssen (PA3GQY MA-475) samen met zijn zwager Wim Schouten (PD4WIM), Jan Kanon (PA7X MA-038), Willem van Essen (PA3CNI MA-014), Ruud Hoogerhuis (PD0RH MA-484) en Maarten v/d Kooij hebben deelgenomen aan dit evenement. De deelnemers kwamen op 12 Okt vanuit Drachten (FR), Wijk bij Duurstede (UT), Den Helder (NH) en Julianadorp (NH). Jan was vandaag rechtstreeks vanuit Frankrijk aan komen rijden!!! Maarten was in zijn tijd koker aan boord, en heeft voor de logistieke ondersteuning zorg gedragen, tevens heeft hij nog wat rondleidingen gegeven aan mensen die op kwamen lopen, wat regelmatig gebeurd als mensen zien dat de valreep open is.

We zijn op 27 Sep begonnen met het evenement, dit gebeurde door middel van het maken van qso’s op de amateur banden en in elke toegestane mode. Deze periode tot 11 Okt werd opgedeeld en verdeeld over de deelnemers. Dit heeft geresulteerd in een totaal aantal gemaakte qso’s van 444 stuks. Uiteraard hebben we 12 Okt, tevens de afsluitende dag, aan boord van de HR.MS. Hoogeveen doorgebracht, de diverse bezoekers vonden het indrukwekkend wat er aan boord allemaal gedaan wordt/is. Ook de radiohut trok grote aandacht met de nostalgische apparatuur.

Maarten had een verrassing met gefrituurde snackjes, en die smaakten heerlijk bij een broodje kaas….hihi! Maarten is na de lunch huiswaarts gegaan, het team bedankt hem voor zijn ondersteuning.

Om 1400 lokale tijd werd er weer aangevangen, echter wij werden niet gehoord door het organiserende station II4MNU. Dus werd er van antenne gewisseld en toen ging het beter. Martin heeft het Enigma bericht met succes naar II4MNU kunnen sleutelen in CW en was hier rond 14.47uur gereed mee, dus dat was qso nr 445.

II4MNU DE PI4MRC
WWW.ENIGMA-RELOADED.IT – ROTORS FTS – REFL B
START

BGHUP KNEOM WEPMY YKSFS JZKPW XEBTZ ALBXK CTCCZ ZXXXX
END
K

Nadat dit verder goed duidelijk was, zijn Will en Wim weer richting Wijk bij Duurstede gereden het is toch weer 2 uurtjes sturen voor hun. Even later is ook Martin terug naar Drachten gereden. Nadat Joop, Jan en Ruud het schip weer netjes hadden afgesloten konden ook zij huiswaarts gaan.

Terug kijkend op dit evenement en onze deelname kunnen we concluderen dat ook dit wederom een succes was. Iedereen bedankt voor hun bezoek en inzet, hopelijk zien of horen we elkaar weer een volgende keer.

73 Ruud PD0RH