Werkweek Juni 2019

Maandag 3 juni :

Vandaag moest er nog een klein beetje worden opgeruimd na het evenement van afgelopen weekend, het verslag kunt u elders in deze Marinade lezen, in het weekend hebben we gebruik gemaakt van een FD4 draad antenne, deze willen we eigenlijk ook wel hebben voor regulier gebruik, maar dat moet nog even uitgezocht worden. De Racal RA17L heeft wederom wat kuren, we denken dat het aan de 230v boordspanning ligt, dus daar moeten we ook weer naar kijken. Samen met Joop PA3GGP (MA 20) één en ander nagelopen en er was een c-tje doorgebrand en er was isolatie van wat kabel weggesmolten, onderzoek loopt. Ook is vandaag het schildervlot opgehaald zodat er aan de scheepshuid gewerkt kan worden.

Dinsdag 4 juni:

Vandaag tussen de bedrijven door ook met de rest meegeholpen echter er is nog geen verf geleverd dus wordt er alleen geschuurd. Tevens is het naamsein PABA welke nog steeds aan de Hoogeveen toebehoort samengesteld uit de vlaggen welke geregeld waren. Ook heeft Joop PA3GGP van hout een inlay gemaakt zodat de seinvlaggen in 2 kaartenlades op de brug netjes opgeborgen kunnen worden.

 

Woensdag 5 juni:

Vandaag is er het één en ander uitgezocht met betrekking tot de merkingen van de bekabeling in de radiohut. We hebben nu een goed beeld hoe het signaal van de Ura-17 en de 60 volt lijnspanning op een Ado connector komt.

Donderdag 7 juni:
Ook op deze dag druk met bekabeling bezig geweest, en uitgezocht hoe we deze het beste aan kunnen sluiten en ook documenteren ter aanvulling van de bestaande documentatie.

Vrijdag 8 juni:

Vandaag hebben we uitgezocht hoe wij de 60volt lijnstroom aan de praat kunnen krijgen. De trafo hiervoor is nl voor 115volt, nadat we de lijnstroomtrafo van de muur hadden gehaald kwamen we erachter dat deze ook op 220volt kon werken. Tijdens het demonteren kwam Ruud erachter dat er nog spanning (236volt!!) op de primaire kant stond, door contact tussen de beide voedingsdraden ontstond er een vonken regen onder het bureau waar Ruud bezig was. Hij kwam er gelukkig met de schrik vanaf. Dus altijd checken of alles spanningsloos is!! We hebben nu dus alles aanwezig om het weerbericht uit Hamburg te kunnen uitdraaien op de telex.

Tot de volgende keer maar weer.

73 Ruud