Werkweek juni 2020

Hallo allemaal,

Hier even een klein bericht vanuit de radiohut. In de werkweek van Juni zijn we (Ruud PD0RH en Joop PA3GGP) zover gekomen dat de rekindeling voor de apparatuur nu voor elkaar is. We hebben nu nagenoeg alle apparatuur op zogenaamde L profielen staan, dit komt de stabiliteit ten goede. De apparatuur hoeft nu niet meer aan de schroeven aan de voorzijde te hangen.

Volgende stap is om de bekabeling verder aan te sluiten. Tevens dient er nog een controle ronde gedaan te worden om er zeker van te zijn dat alle apparatuur op 115volt geschakeld is. Ruud heeft thuis nieuwe voedingskabels gemaakt en tevens voorzien van een nieuw label, zodat makkelijk is te zien bij welk apparaat de kabel hoort.

Racal nr 1 is bij de dokter en deze gaf aan dat de ontvanger toch teveel spanning voor zijn kiezen heeft gehad, er waren wat interne kabels doorgebrand, onderzoek loopt er zit al wel weer wat leven in de ontvanger.

Jan is bezig om de Arduino verder aan te sluiten zodat ook via deze weg een telex bericht via de telex uitgeprint kan worden, dan lijkt het net echt. Een Arduino is een computertje ter grote van een bankpas, en kan dus makkelijk ergens achter ingebouwd worden.

73 Ruud PD0RH, Jan PA7X en Joop PA3GGP