Werkweek Oktober

Maandag 07 Okt:

Vandaag waren we wat laat aan boord. We hebben de Kenwood TS430s opgestart om te kijken of deze op zaterdag ingezet kan worden ten behoeve van het Enigma Reloaded evenement. Joop had nog een multi-band draad antenne liggen en die heeft hij dan ook mee aan boord genomen. Al snel bleek dat de set maar 30W afgaf in plaats van de 100 watt die volgens de specs in het apparaat zouden moeten zitten. Volgens mij is de TS430s niet voorzien van een automatische terug regeling van het vermogen bij een te hoge swr waarde. Dit blieft dus nog enig onderzoek.

Dinsdag 08 Okt:

Joop heeft vandaag zijn set meegebracht zodat we er zeker van zijn dat we aanstaande zaterdag niet voor verassingen komen te staan. Ik had zelf nog een End Fed liggen voor 10, 20 en 40 dus dat zou allemaal goed komen. De hele dag hebben we getest en gemeten en besloten dat beide antennes gereed voor gebruik in SB buiten-ra opgehangen zouden worden.

Woensdag 09 Okt:

Omdat we vandaag en de gehele week met een relatief groot aantal medewerkers aan boord zijn werd er besloten dat het vanavond “blauwe Hap” eten is voor de gehele groep. Dus het was best wel druk in de kombuis, iedereen kwam even vragen of er hulp nodig was….tuurlijk!!!!! Maarten had alles goed in de hand en liet zich niet afleiden. En als toetje een lekker bordje ijs met slagroom. Maarten en Cees bedankt voor deze heerlijke hap.

Donderdag 10 en Vrijdag 11 Okt:

Deze dagen had ondergetekende op beide dagen de middag/avonddienst, echter er werden nog steeds voorbereidingen getroffen ten behoeve van de afsluitende dag van het Enigma Reloaded evenement. Uiteraard kunt u de diverse verslagen hierover elders lezen. We zitten nog steeds een beetje in de knoop met de lijnspanning voor de telex, dus als er iemand is die hulp kan bieden, wordt dit zeer gewaardeerd…

73 Ruud PD0RH