Werkweek November 2019

Maandag 04

Vandaag was de chef verbindingsdienst wat laat aan boord, op het home qth waar cinchomefleet (Chief in Command homefleet of thuisfront) ook nog wat dingetjes gedaan wilde hebben, zoals boodschappen en dergelijke.

Mooi plaatje…toch??

Nadat ik de radiohut weer open had zijn we weer verder gegaan met het onderzoek naar de signaal loop. Tussen de bedrijven door heb ik Paul (secretaris Hoogeveen) geholpen met het ophangen van de Iluminatie verlichting. Dit was nieuw gemaakt voor de voorstag en de achterstag, en het paste als gegoten.

 

 

Dinsdag 05

Deze dag stond in het teken van voorbereidende werkzaamheden voor het bezoek van Peet (TLG) en Peter (Monteur) van de Naaldwijk, zij zouden rond 1700uur aan boord zijn. Peet stond rond 1630uur al voor mijn neus, dus dat was lekker op tijd. Even later was Peter er ook. Joop, welke ook aanwezig was, had al een tijdje een omvormer aan boord staan die van 220v 115v kan maken, er werd besloten om de tweede RTTY converter, welke op 115v werkt, te gaan testen. Nadat we alles aangesloten hadden konden we op het buisdisplay een signaal vanaf de Racal RA17L zien. Deze converter werkte dus, en we konden concluderen dat de andere (welke naar 220v gemodificeerd was) defect is. Na wat overleg is er toen door mij besloten om terug te gaan naar 115v voor de radiohut. Dit houd in dat alle apparatuur van 220v terug moet naar 115v dus dat is weer even een klusje. Toen ik op mijn horloge keek zag ik tot mijn verbazing dat het alweer bijna 2230uur was dus heb ik de jongens gevraagd tot hoe lang zij door wilden gaan. Dat was maar goed ook want ik was dus niet de enige die de tijd compleet uit het oog verloren had, die vliegt dus om als je plezier en lol hebt…..Nadat we Peet en Peter bedankt hadden en gedag hadden gezegd zijn Joop en ik ook huiswaarts gekeerd.

Woensdag 06

Vandaag niet aan boord geweest daar ik een bedrijfsuitje had met collega’s. We zijn naar SnowWorld in Zoetermeer geweest waar we 4 uur lang zijn wezen skiën en daarna lekker eten. Ik was rond 0030uur weer zonder botbreuken thuis.

Donderdag 07

Werk in uitvoering

Vandaag verder gegaan met het omzetten van de diverse apparatuur naar 115v. De enige apparaten die nu nog moeten worden omgezet naar de 115v zijn de Siemens T1000 en de Sagem TX20 telexen. Verder zijn we helemaal om. Ook zijn we bezig om wat rails en plaatwerk uit rek 1 te halen zodat alle rek apparatuur wat makkelijker in de rekken geplaatst kunnen worden met de nodige platen ter ondersteuning.

Vrijdag 08

Vandaag niet aan boord geweest daar ik naar mijn ouders op visite ben geweest in Wijk bij  Duurstede…….dus tot de volgende keer maar weer…